Inspiration

Inspiration

Inspiration - hvad er inspiration, og hvor kommer den fra? 

Måske tænker du, at det er utroligt at kreativitet vises som kunst i mange former. Kunst kan skabes i hænderne med ler mellem hænderne. Det kan være en inspiration, der former sig som farver mellem hånden på kunstneren og penslen, der rammer lærreder.
På disse sider kan du finde inspiration i det kreative rum til kunst, skabt af kunstnere. Her har jeg skrevet et blogindlæg om, hvordan kunsten bliver til. Jeg skriver med udgangspunkt i min egen kunst. 

'

Keramik vase i proces med at blive skabt, når inspirationen rammer

Når du maler på keramik, kan du ikke lave det om. Inspirationen må være rigtig fra begyndelsen. Leret skal formes. Have tørretid og brændes af flere omgange, før den bliver til en vase, der kan rumme blomster. Minuttet hvor du sætter din inspiration på vasen, kan ikke ændres. Det er en smuk proces at forme inspirationer til livets kunst. Herefter er processen stadig uklar. Vil den holde i den sidste brænding? eller vil krukken sprænges i den åbne ild? I dette sekund kender jeg ikke svaret, idet vasen mangler at blive brændt. 

Fra duftende rose til inspirerende maleri

På altanen i lejligheden står der friske blomster. Fuglene kredser om farverne. Duften breder sig med vinden. Lysen bæres ind i rummet. Jeg bor der ikke, men er på besøg. 

Midt i det hele opstår inspirationen til at male for eksempel stillebens motiver, som er opstillinger Mette maler.  Den milde stemning eller samværet med nogle man godt kan lide, kan være en skøn trigger til at starte et positivt inspirations flow. Her overfor er det et foto af inspiration til et stilleben, som er ved at blive malet. På bordet ses studier af roser malet i akvarel. Maleriet tager form gradvist. I processen kan man som kunstner gå helt i stå. Så må man vente til der åbnes for den kreative kanal af inspiration igen. Ellers går det galt, og man må starte forfra.


Malerier med birketræer fra de danske skove

Inspiration til de mange birketræer bliver til i de danske skove. Her fortæller skoven sin egen historie. Tegninger på træerne gør dem alle forskellige. De former de individuelle træer som fingeraftryk. Tit opdager man ansigter eller trolde lignende figurer i træernes trækroer. Lidt uhyggelig bliver skoven om natten, her vil vi helst være derhjemme, men om dagen er der frihed, luft og dufte fra skovbunden at sanse. Træer bliver ofte brugt som metaforer. Livets træ er et symbol for det ubevidst sind. Det er også i træerne vi forestiller os fortællinger. For eksempel fyrtøjet. Hvad gemmer træerne på af hemmeligheder og metaforer, kan sådan en kunstner som mig få meget ud af.  Derfor er birketræer og skove i fokus i de moderne landskabsmalerier. 


Inspiration til kunst

Når kunsten har været i proces over flere måneder, er den klar til at blive sat på udstilling i galleriet. Processen med at male kunst som inspiration kan tage uger eller måneder. 

Det handler ikke så meget om tid, men mere om at være i momentum med fantasien og kreativiteten i det sekund, man har brug for at forme ideen som et udtryk. Det er op til kunstneren at mærke efter. Hvornår er maleriet færdigt? Se det er det, når følelsen af tilfredshed opstår. Den såkaldte mavefornemmelse bestemmer det hele. Det er vigtigt, at man som kunstner ikke forcerer processen, for så brækker man den fine fornemmelse ned til ligegyldighed. Inspiration må behandles med kærlighed, for at bevare sit flow af energi til at blive et kunstværk. 

Udstilling i Galleri H. Rørholmsgade 10. kld.tv 

Vil du se kunst i Galleri H, så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev. Her inviteres du til ferniseringer i galleriet. Både med gæsteudstillere og med Mettes kunst. 

Galleri H ligger i kunstnergaden Rørholmsgade, så der er rig mulighed for at finde inspiration i kunstnergaden. I galleri H kan du booke aftaler for besøg, når det passer dig. 

Åbent efter aftale sms 42680900.
Avanceret søgning