Udsmykning med kunst

Udsmykning med kunst

Udsmykning med kunst

Udsmykning med kunst. Virksomheds foye i Herlev. 


Kunstudsmykninger med farverige malerier. Det giver liv på væggen

Udsmykninger giver rummet en sjæl

Hej, jeg hedder Mette og maler billeder. Flere gange i mit liv er jeg blevet spurgt, om jeg kan male udsmykninger. Alle udsmykninger eller dekorationer til virksomheder skabes igennem en dialog med virksomhedens ledelse. Mål for udsmykningen kan være meget forskellig. Derfor er mine udsmykninger lavet på meget forskellig vis.

Kunstudsmykninger koster penge og afhængig af budgettet, kan der laves mange forskellige udtryk med materialer som maleri eller på træ.


Udsmykning med kunst

Det er altid en fornøjelse at male store udsmykningsopgaver.

Mette Hansgaard var 23, fik hun sin første store udfordring med kunstudsmykning.

Det var til et firma, der hed ELPEFA A/S i Greve. Dertil fik hun mulighed for at udsmykke Louis Poulsens Centrallager.

I 2003 fik Mette chancen for at udføre en Kirkeudsmykning med symbolske fortolkninger af genopstandelsen.

I 2015 udsmykkede hun et Byens Hegn på Skjolds plads til Metro projektet i København.

DSB har også en udsmykning. Denne er malet på væggen i en kantine I København langs banen udført i 2015/2016.

Maleriet af Øersted Satelitten hænger på DTU, Space, og er en del af en forskningsudstilling Mette malede om Miljø, Forskning og Teknologi i forbindelse med årtusindskiftet. Udstillingen tog 3 år at male og blev besøgt af 940 gæster. Udstillingen blev støttet af fonde.


Kunstudsmykninger

Mette fik sin første udsmykningsopgave da hun var 23 år. Det var til en stor foyer i virksomheden ELPEFA i Greve. Virksomheder og Mette holdt et møde om virksomhedens idegrundlag og visioner og på baggrund af dette, blev den første udsmykning malet.

Malerierne kan ses den dag i dag i virksomheden Lemvig Müller, som siden hen overtog Elpefa A/S. Elpefa A/S var på det tidspunkt ejet af Louis Poulsen A/S og på deres centrallager malede Mette også et stort maleri til centrallageret.


Udsmykning på Byens Hegn

Metroprojektet 27 x 4 meter blev malet i 2015.

Læs mere om metroudsmykningen på min blog

Foto af Thomas Hauerslev


Udstillingsprojektet om forskning miljø og Teknologi år 2000

I år 2000 malede Mette Hansgaard på eget initiativ en stor kunstudstillinger med 12 forskellige kunstværker om Miljø, forskning og teknologi. Kunstudstillingens værker målte 170 x 130 cm.

Maleri til rumfart af Ørsteds-satellitten 1999 -2000. Maleriet hænger på DTU Space.

Forskningstemaer

Temaerne handlede om videnskab herunder, kvantemekanik, atomfysik, Klonning af Dolly, genetik, Fotoner og lys, lysspektrum, lægevidenskab.

Bose- Einsteinkondensatet af Lene Haug, Ørsted satellitten som i dag hænger på DTU Space.  Det tog tre år at læse op på de videnskabelige felter ud fra publikationer og forskningsartikler som inspiration, som blev læst, mens Mette arbejdede deltid som receptionist. Siden hen endte jeg også med at få job i forskningsstyrelsen som sekretær.


Kunst i kirke

Kunstbestillinger som udsmykninger kræver ofte en forudgående skitse. Den gennemarbejdes i et par udkast som dialog redskab. Skitsen danner rammen for udgangspunktet til en endelig udsmykning og er kunstnerens vejledende arbejdsredskab. Skitsen bruges også til godkendelse af ledelsen fx inden en kunstbestilling kan bestilles. Så kan i danne jer et indtryk. 


Foto af Thomas Hauerslev.Legater og fonde

Hun har til udstillingen om Forskning, miljø og teknologi modtaget legater fra Emma og Frederik Kraghs mindefond, Lund/Bugge fond, Professor Gottfried og Gerda Eickhoffs fond, Glashandler Johan Franz Ronges fond. Derudover udstiller hun i gallerier m.m.

Malerier af forskningsprojekter

Ørstedsatellitten. str. 170 x 130 cm er udstillet i DTU Space i Lyngby. Ønsker du at bestille kunst med inspiration i forskningsprojekter, sætter jeg mig gerne ind i dit projekt. Jeg holder rigtig meget af at høre om forskning og udvikling. Forskningsmaleri om Bose Einstein kondensatet af Lene Haug, som jeg blev inspireret indenfor banebrydende forskning. Maleriets størrelse var 170 x 130 cm.


Kirkeudsmykninger

Udsmykning til Skovvejskirken i Ballerup 2003-2015

Mette Hansgaard har udsmykket Skovvejskirken i Ballerup med en altertavle om genopstandelsen. Altertavlen hang i kirken fra 2003 – 2015. Maleriet er inspireret fra de fire evangelister med udgangspunkt i genopstandelsen. Der er anvendt symbolik i billedet. Siden kom der nyt menighedsråd, som har valgt andre løsninger. Altertavlen har været omdiskuteret fordi kirker rummer flere religiøse tilhørsforhold.

Der er ingen produkter at vise i denne kategori.