Erik Reinert, Jane klostergaard

Juni skulpturer og akvareller.

Erik Muff Reinert og Jane Klostergaard. 3. - 30. juni 2018. 

Kunstgalleri Galleri H præsentere en kunstudstilling 

 

Velkommen i Galleri H i juni måned 2018

Jane Klostergaard præsenterer spændende keramik og Erik Muff Reinert viser flotte akvareller.

Fra den 3. til den 30. juni kan du derfor opleve en spændende udstilling i kunstgalleri Galleri H i København.
Galleri H ligger i kunstnergaden Rørholmsgade 6. kld.tv. Galleriet har åbent torsdag til lørdag hver uge.

Om Erik Muff Reinert

Erik foretrækker at male i den friske luft. Han maler friluftsmalerier. Erik arbejder i den ånd han er i, den frie kunst. Han bor på Helgenæs på syddjurs, og maler mest akvareller i det fri.

Tidsånden finder også vej til landet gennem besøgende, medierne og hans fornemmelser, den kulturelle puls.
Naturtilstanden kommer til udtryk i plein air maleriet som betyder friluftsmaleri. Udstillingen er akvareller lavet som plein air og du kan opleve smukke fantastisk blomstermalerier mm. 

Kom og bliv inspireret af nogle akvareller i særklasse. Erik arbejder med naturen og kulturen som ying og yang.
Arbejder med tilvalg og mindre fravalg - Som en vegetar kan være FOR grønsager, og ikke imod kød.
I sit formsprog arbejder han også med gyldne mellemveje, som at det ene ikke udelukker det andet.

Erik arbejder visuelt, da ingen skal bilde ham ind, at den menneskelige tilstand kan overføres med et skrevet alfabet alene. Erik arbejder med kunsten som med livet hvor det skal være tilladt at undrer sig.

Erik er medlem af Syddjurskunstnere, han underviser på Engelsholm Højskole og Kragekær Kunstskole, hjemme kan han mødes på stranden med sit vandrette staffeli. Til daglig bor Erik bor sammen med kæresten, den keramiske formgiver, Jane Klostergaard.

Kunstneriske aktiviteter af Erik.

Erik Meinert har været med til at repræsentere Danmark på det Scandinaviske hold i Fabriano in Aquarello 2018, Italien. Fabriano er den by i Europa der først lavede papir, og den gør det stadigt. Hvert år samles akvarelmalere fra hele verden for at dele med og inspirere hinanden. Senest har Erik bl.a. malet et bestillingsarbejde til Hippologisk Selskab Vilhelmsborg, heste maleri som gave til Prinsesse Benedikte i Berleburg.

Erik har senest haft udstillinger her: Galleri H. Kbh, ECCO Kunstforening, Galleri KunstiHænder Kbh., Åby Sogns Kunstforening, Niko-Servodan kunstforening.

Erik har i perioden 1987-1985 Studeret Teknisk tegning på Skolen for Brugskunst, København. Samt arbejdet som Indretningsarkitekt. Erik har bl.a. arbejdet med klassisk indføring i frihåndstegning, akvarel, farvelære (NCS), konstrueret perspektiv, og projektionstegning. Bestillingsopgave, Amalienborg Slot. Ligeledes har han lavet  tegninger af bl.a. Glyptoteket, Søpavillonen, Liselund Slot osv. Erik maler også portraitter.

Om keramik Jane Klostergaard

I Janes arbejde som kunstner bliver hun oftest inspireret af forskellige indtryk som samler sig i sindet, som regel fra naturen. At skabe på sindets strenge og indfange det hele i formen og farven. Jeg forsøger at lave keramik, man har lyst til at røre ved og blive fanget af. Sjælen i keramikken er resultatet af en undersøgelses af form, materiale og teknik som er bleven formidlet af min erfaring, teknik og fantasi.


Vase af Jane Klostergaard. Keramiker. 

Arbejdet med keramik. Jane Klostergaard.
Fornemmelse for ler er mit arbejde, min inspiration er naturen. Fornemmelse for leret mellem fingrene vil altid være en drivkraft. Hvor det bliver til organiske forme som kun det ubevidste kender til, men alligevel virker bekendt. Lige nu er det leret som er ude i klitterne, der hvor jeg bor, hvor det har ligget og lageret i mange år.

Leret mellem fingrene. Jane er uddannet fra Aarhus Kunstakademi.
At lære det at kende mellem fingrene og brændingerne hvor det er på grænsen til det helt smeltede ler. Min teknik er blandingen af at dreje og så modellere videre, det er meget en intuitiv fornemmelse når jeg går i gang, hvad leret fortæller mine hænder, med inspiration fra det ubevidste hvor form og farver rumler rundt fra mit liv. Lige nu optager det mig meget at få indkodet det lokale ler og opstille nogle dogmer for mig selv.

Jeg blev færdig uddannet keramisk formgiver i 1997 fra Aarhus Kunstakademi, og har siden 2005 levet af mit virke som keramisk formgiver med udstillinger, undervisning og forskellige projekter.

Det der kendetegner mine ting er at de er unika, om det er brugsting eller kunsthåndværk er svært at sige, men det ene udelukker ikke det andet . I sidste ende vil jeg nok kalde det unika keramik.

Til denne udstilling har det været blomster som har været inspirations kilde tilsat mine hænder fyldt med fantasi. Jeg har arbejdet med det lokale ler, stentøjsler og porcelænsler brændt til ca 1240 grader.


Keramik udstilling i juni måned. København. Galleri H. Jane Klostergaard.


Keramik udstilling i juni måned. København. Galleri H. Jane klostergaard.


Kontakt Mette Hansgaard hvis du ønsker at lave udstilling i Galleri h
Telefon: +45 4268 0900 efter aftale weekend aften
Email: mettehansgaard@gmail.com
Web: www.gallerih.dk

Galleri H præsenterer varierende udstillinger, arbejdende atelier, workshops og personlig coaching. Galleriet er de kreative muligheders rum, hvor du kan se på kunstværker og skulpturer til dit hjem. Du kan også deltage i workshops eller være en del af galleriets arrangementer. I atelieret kan du også besøge kunstneren Mette Hansgaard, som arbejdet fast i sit atelier.


Der er ingen produkter at vise i denne kategori.